Avisar de contenido inadecuado

A Barcelona pel carril BUS-VAO de la C-58

{
}

 

 

(Texto en catalán. Puedes traducir al español con Google Translate)

 Avui us ofereixo un vídeo que vaig fer durant el trajecte cap a la feina el passat dimecres. Amb tres companys més vam compartir cotxe i vam decidir provar el nou carril BUS-VAO d'entrada a Barcelona per l'autopista C-58.

Com podeu veure, vam fer el trajecte pràcticament sols. El nivell d'ocupació d'aquesta infraestructura està sent molt baix. Probablement el gran defecte que té és que no connecta amb les Rondes i porta directe cap a l'Avinguda Meridiana, on el col·lapse continua.

Total, que tots plegats hem tornat a fer una despesa enorme (81 milions d'euros) per una infraestructura amb un nivell d'utilització molt baix.

La inauguració del carril VAO ha portat en paral·lel la creació de 4 línies d'autobús "exprés" que connecten Terrassa, Sabadell, Ripollet i Cerdanyola amb la capital. Desconec el nivell d'utilització d'aquests serveis, però sí puc dir que el de Terrassa no compleix els horaris previstos ja que molt habitualment es troba retencions de diversos quilòmetres desde Sant Quirze fins a Badia, molt abans de l'enllaç amb el VAO.

Novament, s'ha fet una inversió en una infraestructura pensada pel vehicle privat (si bé és cert que es promou l'ús compartit), i en una infraestructura mal planificada (el fet de no connectar amb les Rondes és clau). Novament, NO s'ha invertit ni un euro en millorar, ampliar i potenciar la xarxa de transport ferroviari entre el Vallès i el Barcelonès, ampliant línies, ampliant oferta, i millorant freqüències. És inconcebible que amb el tren es trigui gairebé 45 minuts desde Sabadell o Terrassa fins a la Plaça Catalunya. Aquest temps de trajecte, sumat al seu preu, el fa poc o gens competitiu en relació al vehicle privat (si es disposa de lloc per aparcar sense pagar a la ciutat).

{
}
{
}

Comentarios A Barcelona pel carril BUS-VAO de la C-58

Bueno Xavi ya tienes los cristales limpios por si quieres seguir dando caña desde mi coche, pero a pesar de ello, sigo sin ver claro por qué alguien ha apostado por este engendro inútil. Si quieres le limpio también las entendederas al Trias para que también lo vea claro y no vuelva cometer el mismo error. La ciudad tiene otras necesidades con muchísima más prioridad, aunque no den tanto caché de cara al exterior. Ya tenemos un carril VAO, inútil, pero tenemos carril.
PD. Una curiosidad: si coges el carril tienes un altíssimo % de que te paren los mossos ( si pasa uno cada 15 min te paran para justificar su presencia) con lo que tardas más que por la ruta habitual. Sinergia de la incompetencia
Francisco Francisco 14/01/2013 a las 20:33

Deja tu comentario A Barcelona pel carril BUS-VAO de la C-58

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre

Los comentarios de este blog están moderados. Es posible que éstos no se publiquen hasta que hayan sido aprobados por el autor del blog.